ebenhartcomedy.se

ebenhartcomedy.se

Aktuellt om stand-up.

Och mina möten med publiken, tankar och reaktioner.

Tankar om 2011.

Arkiv 2012Posted by Göran Ebenhart Monday, January 09 2012 16:08:40
Ja, 2011 går inte till historien som det mest arbetstätaste året, förfrågningarna ramlade in som vanligt, men ibland kan steget från förfrågan till jobb vara väldigt långt, och så var det under hela 2011. Men man ska ju alltid se positivt på det hela, och det positiva med förra året var nog att jag tog tag i mitt skrivande! I april jobbade jag tillsammans med Adde Malmberg på Hillesgården, en kväll som blev väldigt lyckad! Personligen var jag dock inte nöjd, och jag kommer ihåg att jag på vägen hem sa till mig själv, att nu måste jag börja skriva nytt material! Fyra månader senare jobbade jag med Adde igen, då på Gislövs Stjärna, där vi även var 2010, så det var roligt att kunna presentera en nyskriven akt på 30 minuter, som fungerade väldigt bra. Och skrivandet fortsatte och tog ny fart på hösten, då jag och Martin träffades varje vecka för att just skriva och utveckla vårt material. En process som varit oerhört lärorik, intressant och nyttig!

Roligt under förra året var även att de jobb som jag gjorde under 2011 fungerade väldigt bra. Visst fanns det några jobb som var mindre bra, men ser jag till helheten så gick det riktigt bra

Specialmaterial

Jag gjorde en hel del specialmaterial, dels till företag, men även på kalas. Och när det gäller kalas minns jag kanske speciellt 70-års kalaset på Hovshallar i somras som blev magiskt, även 60-års kalaset på Öland var roligt, eller 60-års kalaset i Lund, där hade jag i och för sig inget specialmaterial, men vi hade roligt ändå. HIBABs 50-års jubileums specialmaterial blev i Hässleholm Roligaste företagsgigget med specialmaterial, var nog på Rittal i Ängeholm! Så kul det blev då.

Bara brudar!

Träffade jag i Kalmar, närmare bestämt 120 st. Det var "Babes in Business" som hade anordnat en tema kväll. Ett jobb som jag fick tack vare Måns Möller, som tvingats tacka nej. (Tack Måns) Det blev en riktigt rolig kväll med Kalmars "Hollywoodfruar!" Där jag bland annat skrev och framförde en sång till vinnaren av kvällens bästa "Outfit."

Foto: Sanna Everskog

Företagsjobb

Har jag alltid gillat, och även förra året blev ett bra år när det gäller prestation. Jag inledde året med en riktig arbetsseger då jag var på BRIOs kick off i Osby! Det var ingen lek, men kände ändå efteråt att jag avgick med segern. Betydligt lugnare var det på Hooks Herrgård där DHL hade konferens, ett riktigt roligt gäng och en rolig kväll blev det.

I Lund mötte jag goa hantverkare. Mötet med Finansförbundet i Tylösand gick väl sådär, och blev därför förvånad över de många positiva reaktionerna efteråt. Jag var på sponsorträff nio på morgonen, Chefsdagarna i Helsingborg för att nämna några.

Klubbar!

Som vanligt har vi kört ute på Ranchen, och det är alltid lika roligt att jobba med Linda och Daniel, och även om vi inte körde fullt ut förra året så hade vi några goa kvällar där ute i skogen med bland annat Thomas Petersson och Martin Svensson. Rookiekvällen blev som vanligt väldigt uppskattad. Klubbjobb som jag annars kommer ihåg lite extra är väl när jag var nere på MACK i höstas, det var riktigt roligt! Likaså på The Tivoli i Helsingborg i somras, där jag slängde mig ut i ovissheten och testade nytt material i mina båda framträdande i juni och augusti på verandan. Andra året på Hovdala slott var lika välbesökt som det första, och minst lika roligt.

Radio Kronoberg

Det blev en del radio i höstas, ovan som jag är, så fungerade det lite upp och ner tycker jag. Men helt klart ett intressant koncept där vi fick jobba med materialet en dag innan direktsändningen.

Copycat singers

Var något som jag trodde skulle gå obemärkt förbi, men det är tydligen så att det tittas mycket på teve. Vi hade riktigt roligt på inspelningsdagen, som varade i cirka 12 timmar!
Sen att jag åkte ut i andra omgången har mindre betydelse, det var helt enkelt en rolig grej att vara med på. Men när väl programmet hade sänts tog det inte många timmar innan lokaltidningen hörde av sig, som i sin tur gjorde att radio kronoberg hörde av sig. Där Per gjorde en kupp och det blev sångtävling i direktsänd radio klockan nio på morgonen!

2012

Ser jag fram emot, jag och Martin kommer att fortsätta med att jobba fram material, vi kommer att göra en show, eventuellt även försöka få till en talkshow. Jag ska även försöka att göra slag i saken att försöka få ut min fars "En Greve för Mycket." Jag får ofta kommentarer om farsen, om hur rolig den var, och folk jämför gärna med andra som dom sett, och hävdar att En greve för mycket är mycket roligare än många andra farser! Givetvis roligt att höra, så jag får se vad som händer. Det blir även en ny omgång på Hovdala slott i sommar, där jag som vanligt fungerar som konferencier. Kul. Malmö Comedyfestival står på tur, (29/1) Det kan bli storfrämmande på ranchen i år om allt funkar, och det hoppas jag och förhoppningsvis blir det även Lunds Humorfestival till hösten.

Jag hoppas att vi ses någonstans i vimlet!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post456