ebenhartcomedy.se

ebenhartcomedy.se

Aktuellt om stand-up.

Och mina möten med publiken, tankar och reaktioner.

Lund Comedy Festival

augusti-14Posted by Göran Ebenhart Sunday, August 31 2014 19:47:54
Lund Comedy Festival är över för i år, och som vanligt har det varit några riktigt roliga och långa dagar, med minimal sömn! Även om jag jobbat själv så har jag även hunnit med att se andra shower. Och det är inte utan att Nina Contis show igårkväll fortfarande ligger kvar på näthinnan. Fantastiskt roligt och imponerande att se denna buktalare, och förvånas av hennes snabbhet i dialogerna med publiken. För att inte tala om den spektakulära vändningen i slutet, kan bara sammanfattas med ett ord. Lysande!
Själv var jag med i Grand Comedy Slam, en tävling där publiken skulle kora en vinnare av 50 komiker. Jag vann kvartsfinalen men gick inte vidare från semifinalen. Jag hade bestämt mig för att inte köra samma material, men med facit i hand så kanske det var lite dumt med tanke på att det materialet jag körde i semifinalen var kanske aningen "smalt." Men det som jag kanske mest reagerade på var stämningen i lokalen. På fredagen så var Lars Magnusson konferencier, och gjorde ett strålande jobb! Han vet hur det fungerar, informerar publiken vad det är som gäller, får igång publiken med att köra lite skämt och får helt enkelt alla att må bra! Krattar helt enkelt för komikerna som ska komma! Tyvärr så skulle Lars jobba på annat håll på lördagen, så han fanns inte på plats under semifinalerna. Tråkigt för semifinalisterna! För det var verkligen noll stämning i lokalen när man kom in på scen, jag blev faktiskt väldigt förvånad? Det var lite som publiken inte riktigt visste varför de var där. Hörde även bland kollegorna att det hade varit väldigt dåligt just med presentationerna på många shower! Och Anders Jansson och Johan Wester kan ju inte springa runt och presentera alla shower. Förr om åren har det varit vi komiker som presenterar de olika showerna, så verkar det inte ha varit över lag i år, men det är nog något man bör tänka på till nästa år, för det är en väldigt viktig detalj. Hur som helst, ett stort grattis till Simon Svensson som vann Grand Comedy Slam 2014. Tyvärr såg jag inte finalen, men vet att Ann Westin skulle vara konferencier, och det vet jag att hon klarade galant!(en bit av skrivbordet på hotellet)

  • Comments(2)//blog.ebenhartcomedy.se/#post639

Stående Ovationer på Fredriksdal

augusti-14Posted by Göran Ebenhart Friday, August 29 2014 10:05:18
Igår var jag och Martin på Fredriksdal i Helsingborg där drygt 150 st. från stadsledningsförvaltningen hade en helkväll med god mat (grillat) och underhållning i form av musik quiz och avslutningsvis vår show "Stående Ovationer." Musik quizen blev oerhört spännande och jämn, då många hade alla rätt! Efter utslagsfrågan var det fortfarande två lag på samma poäng! Så det blev en duell mellan två lagmedlemmar, och till slut korades en vinnare. Kul!
Därefter drog vi igång showen och det blir många dialoger med publiken och det är ju meningen. Vissa dialoger blir roliga vissa mindre roliga men hur som helst så bubblar det på lite hela tiden. Sångerna, och vår stand up funkar rakt igenom, och det är många som kommer fram efter och tackar för en trevlig och rolig kväll!


soundcheck

Om några timmar bär det av till Lund Comedy Festival!  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post638

Tennbröllopsfest på Bäckaskogs Slott

augusti-14Posted by Göran Ebenhart Sunday, August 24 2014 20:02:07
Jag hade fått den stora äran att agera Toastmaster för Annika och Magnus på deras generösa Tennbröllopsfest på Bäckaskogs Slott! Och bara atmosfären när man kommer in på slottet är fascinerande. Jag, hovmästaren Laila, och Mariella från Wedding Planner gick igenom kvällen, satte tider mm. Planen var att middagen skulle vara slut absolut senast 23:15, men gärna 23:00! Ett litet regnoväder gjorde att fördrinken, med gäster och snittar fick roddas om mitt i allt ihop. Åja, allt går att fixa i stunden, ont om lokaler är det inte på Bäckaskogs Slott! 19:45 satt gästerna på plats i Röda Salongen, och när vinet hade serverats så var det dags att hälsa alla välkomna. Och även om jag hade en del saker planerat så blev det mycket improvisation i stunden som blev väldigt roligt. Innan varmrätten serverades var det dags för mig att köra specialmaterialet om Annika och Magnus och deras tio år som gifta. Och det blev riktigt roligt! Ibland hysteriskt roligt! Varma applåder och även en spontan hyllningssång från gästerna direkt efter tackar jag extra för! Och därefter rullade kvällen på i ett bra tempo, men där även gästerna hade tid att prata och umgås med varandra. Kvällen kantades också med många bra spontana och förberedda tal! GULD! Och det har Annika och Magnus stor del av, då de på inbjudan hade påpekat att om det skulle hållas tal, var det max en minut som gällde! Proffs!
När jag går upp och tackar för middagen och den trevliga kvällen, och lotsar gästerna vidare till dansen i en annan lokal står klockan på 23:01. Gött! Jag lämnade gästerna och Bäckaskogs slott 23:40, och det blev en behaglig resa hem, det var först i Vittsjö som det börja "klippa" lite i ögonen.

Stort tack till Mariella på Wedding Planner som styrt upp allt! Suveränt!

Tack till Laila med servicepersonalen.

Och givetvis ett stort tack till Annika och Magnus, som fixade till ett bra grundmaterial till specialmaterialet om sig själva!

Lite roligt!
Ibland när man är ute på jobb så stöter man på människor som man träffat på tidigare någonstans. Och jag brukar inte ha svårt för att placera folk. Men igår gick jag bet. Jag reagerade direkt när jag såg honom. Men sen var det tomt. Ingen aning? Och sen visade det sig att det var Jonas Rydin, som jobbade på Norra Brunn i nio år! Och hade han inte kommit fram och presenterat sig så,,,,,,,jo, jag hade nog kommit på det till slut! :)

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post637

Två givande möten idag!

augusti-14Posted by Göran Ebenhart Monday, August 18 2014 23:22:34
I morse, 06:30 åkte jag upp till Blomstermåla för att ha ett givande möte inför den kommande näringslivsgalan i oktober i Blomstermåla Folkets Hus. Jag hade det stora nöjet att vara med om premiären förra året, och har i år fått förnyat förtroende som konferencier igen, och det ser jag verkligen fram emot. Strandagalan 2014 arrangeras av Företagarna, Cerise.nu, Mönsterås Handel & IOC. Det var en riktigt bra gala förra året, där hela kvällen flöt på bra. Och jag tror det kommer bli minst lika bra i år, om inte lite bättre! Hur som helst så är årets artister klara, och det blir Thérése Löf och så tre Gentlemen! Och sen ska jag se vad jag kan tillföra i år!


Jag kom lagom hem till klockan två, då jag hade planerat ett telefonmöte med Mariella på Wedding Planner i Stockholm. Hon styr upp den stora tennbröllopsfesten som jag ska hålla i på Bäckaskogs Slott på lördag. Smidigt och enkelt rätades en del frågetecken ut, sen är det mycket som kommer att lösas på plats på lördag. Jag har bland annat en hel del att skriva innan jag är klar.
  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post636

Specialmaterial på Bröllop

augusti-14Posted by Göran Ebenhart Sunday, August 17 2014 09:33:46
Det är ofta jag får förfrågningar till bröllop. Och även om de vill att jag ska köra stand up, så brukar jag rekommendera specialmaterial i stället, för det gör det hela mycket mer personligt. Igår var det så dags för ännu ett specialmaterial till ett brudpar. Det krävs ju mycket material för att få ihop en berättelse, och eftersom varken brudparet eller släkt och vänner visste om detta, så var det inte det lättaste att få fram material om brudparet. Men, jag hade fått en del, och en berättelse om deras liv fram till vigseln blev det. Och även om jag nu fick stående ovationer, och brudparet var hur nöjda och glada som helst, så kan jag inte vara helt nöjd själv då jag missade några ingångar och tabbade mig på några imitationer. Men så länge kunden är nöjd, måste jag också vara det, även om jag grämer mig för missarna.  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post635

Rolig avslutning på The Tivoli

augusti-14Posted by Göran Ebenhart Thursday, August 14 2014 11:41:31
Som vanligt var det bra med folk på The Tivoli igår! Och det var inte utan att jag var lite extra spänd inför mitt framträdande, då jag hade satt ihop 15 minuters nytt material utblandat med lite beprövade rutiner. Och allt föll väl ut. Roligt! Det är alltid kul att släppa ut nytt material, och när det var som igår, då jag hade en hel del nytt så känns det extra bra. Visst bör en del grejer slipas på, men som helhet är jag faktiskt nöjd! (och det är inte så ofta)

Kvällen för övrigt, som var årets sista på verandan blev riktigt bra! Och vad annat kan det bli när kvällens line up såg som följer: Peter Ehsing, Eric Löwenthal, Lena Frisk och konferenciern Kahlid Geire.

Foton från kvällen hittar du här!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post634

The Tivoli igen!

augusti-14Posted by Göran Ebenhart Monday, August 11 2014 14:09:15
På onsdag, 13 augusti är det dags att åka ner till Helsingborg och The Tivoli igen! Alltid lika roligt att uppträda på denna scen. Och gänget som kommer att vara där ska se till att årets sista sommar stand up blir något utöver det vanliga. Kom dit och skratta med oss! Det blir hur roligt som helst. Det ska, jag, Lena Frisk, Eric Löwenthal, Peter Ehsing, David Duff och givetvis kvällens konferencier Khalid Geire se till!

Gratis inträde! Showtime: 20:30 Boka bord för mat: 042-18 71 71

Vi ses!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post633

Svårjobbat i Laholm.

augusti-14Posted by Göran Ebenhart Friday, August 01 2014 09:44:34
Det finns enkla jobb och svåra jobb, sen finns det som igår omöjliga. På stortorget i Laholm var det ingen lek! Ett naket lastbilsflak, och en alldeles för dålig anläggning som bara höll cirka fem meter ut i publikhavet! Men jag jobbade och drev på i en timme. Jag förstod att jag inte skulle få någonting gratis, jag förstod att många skulle tröttna för att ljudet var alldeles för dåligt, jag förstod att många inte heller skulle höra på grund av allt sorl runt omkring. Och det är ju tråkigt och se delar av publiken hela tiden står och anstränger sig för att höra vad jag säger. Allt kunde bli så mycket bättre med en riktigt anläggning på plats. Och då blir man ju extra glad över att det kommer fram folk efter och tackar för en bra föreställning! Det tackar jag för!

  • Comments(4)//blog.ebenhartcomedy.se/#post632