ebenhartcomedy.se

ebenhartcomedy.se

Aktuellt om stand-up.

Och mina möten med publiken, tankar och reaktioner.

Vårmarkanaden Markaryd

maj-14Posted by Göran Ebenhart Wednesday, May 28 2014 22:45:22
I lördags höll jag i en allsångstävling på vårmarknaden. Det var i Partyfabrikens tält och med facit i hand så skulle vi kört en timme senare. För då var det fullpackat! När jag drog igång så var det cirka 150 pers på plats. Så jag fick jobba hårt för att försöka få igång dem. Allsång är ju som bekant mycket enklare att hänga med på om det är mycket folk runt omkring. Hur som helst så lyckades jag plocka ut fem finalister ur publiken som skulle tävla mot varandra i "den levande jukeboxen." Det blev riktigt roligt och alla bjöd på sig själva, och till slut stod en ung kille som segrare, och fick det stora priset att sjunga "Sånt är livet." Och snacka om tryck ute i publiken. Alla stod upp, sjöng med, och klappade takten. En kanon avslutning!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post621

Musikcaféavslutning

maj-14Posted by Göran Ebenhart Wednesday, May 21 2014 07:52:16
Nästan hela gänget som uppträdde i måndags var med i går när den sista föreställningen (av fyra) gick av stapeln i Strömsnäsbruks Folkets Hus. Kanske inte riktigt lika mycket folk på plats som det var i måndags, men eleverna gjorde en lika bra och gedigen insats som senast. Många imponerande framträdande, och alltid lika roligt att jobba med ungdomar.

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post620

Morgondagens artister!

maj-14Posted by Göran Ebenhart Tuesday, May 20 2014 07:12:13
Igår var jag konferencier då Musikskolans elever hade terminsavslutning och visade upp sina musikaliska kunskaper på Kulturhuset i Markaryd. Cirka 60 elever spelade, sjöng och spred glädje i lokalen. Och yngst av dem alla var sjuåringen Alex, som rockade loss bakom trummorna tillsammans med AC DC i låten Money Made. Ikväll åker hela gänget till Folkets Hus i Strömsnäsbruk. 18:30 är det "Showtime," kom dit och se och upplev morgondagens artister!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post619

Teckomatorp

maj-14Posted by Göran Ebenhart Thursday, May 15 2014 09:20:42
Elin Nordén och Mats Andersson har startat upp en humorfabrik i Teckomatorp, och ser till att det lilla samhället får sin beskärda del av comedy! Folkets Hus mitt i byn var som vanligt välfylld med glada positiva människor som ville uppleva stand up comedy! Adde Malmberg och Henrik Elmér var affischnamnen, och själv skulle jag testa nytt material. Och det gick väl helt okej, förra veckan testade jag en rutin som jag blev väldigt positivt överraskad över att den funkade så bra! Den gick mindre bra igår. Däremot funkade andra rutiner bra, så jag får vara nöjd. Nu blir det till att analysera och skriva om. Och göra rätt! Stor eloge till Elin och Mats som ordnar dessa kvällar. Jag kommer gärna tillbaka!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post618

Vårsoaré

maj-14Posted by Göran Ebenhart Friday, May 09 2014 09:04:44
Igår var det åter dags för den populära vårsoarén i Germundsgården, och än en gång fick jag den stora äran att agera konferencier och allsångsledare under kvällen. Som vanligt hade det kommit mycket folk. Och det blev folkligt, festligt och en fantastiskt rolig kväll! Många duktiga soloprestationer kombinerades med körsång, trio och duosång, och givetvis allsång! Ronnie Johansson, initiativtagare, pianist och körledare hade som vanligt samlat ihop ett gäng duktiga musiker. För min egen del blev jag särskilt glad över att mitt dagsfärska material om dagstidningar fungerade riktigt bra! Kul!
Nu återstår det att se hur lång tid det dröjer innan nästa soaré ser dagens ljus i Germundsgården.

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post617