ebenhartcomedy.se

ebenhartcomedy.se

Aktuellt om stand-up.

Och mina möten med publiken, tankar och reaktioner.

Julfest i Åsljunga

Arkiv 2012Posted by Göran Ebenhart Monday, December 03 2012 08:50:57
I lördags var jag i Åsljunga där Sydspol AB hade julfest. Festen drog igång redan på eftermiddagen, så jag var på plats och riggade ljudet redan vid 13:30 tiden. Körde sen hem för att vara på plats igen vid 16:20. Vi hade bestämt att jag skulle gå på 16:45, men jag började redan 16:40. Det blev en rolig inledning med roliga dialoger med de anställda samt respektive, och det flöt på bra den första halvtimmen. Jag hade planerat för en timmes show, och även om det var många barn i lokalen så funkade det helt ok. Visst tappades det fokus då och då med tanke på allt spring, och det blev extra rörigt vid ett tillfälle och då tappade jag många. Men jag lyckades vända tillbaka det mot slutet och det blev en rolig och bra avslutning.

Stort tack till Marie och Arne för trevligt bemötande och bra upplägg!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post530

Helkväll på Motorcentrum.

Arkiv 2012Posted by Göran Ebenhart Monday, December 03 2012 08:27:32
I fredags ramade jag och Martin in kvällen i de nybyggda lokalerna på Motorcentrum i Markaryd. Det var anställda samt hantverkare som jobbat med bygget som var på plats. Cirka hundra personer serverades julbord, dryck och underhållning bland skinande Mercedes-bilar. Vi styrde upp kvällen med snaps-allsång, vi snackade Mercedes-bilar och gamla tider, vi gjorde en specialvisa på plats där publiken fick välja ord. Och vi avslutade kvällen med ett litet smakprov på showen Stående ovationer, som blev väldigt mycket här och nu. Där vi bland annat överraskade oss själva med material som passade väldigt bra i stunden, men som inte var planerat. Kul! Det blev en klockren kväll med mycket skratt och positiv feedback efteråt.

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post529

Måns imponerade på Ranchen igår!

Arkiv 2012Posted by Göran Ebenhart Friday, November 30 2012 12:40:20
Måns Möller sköt från höften igår på ranchen! Det var fullsatt, festligt och Måns bjöd på en fantastisk föreställning! För en och en halv månad sen var han på Kulturhuset i Markaryd och gjorde en testföreställning på sin kommande show "Jävla Pajas, det här skojar du inte bort." Igår var det dags för ännu en testföreställning av showen. Måns hade gjort en hel del ändringar sen senast, och även om grundstoryn är densamma så var det två helt olika föreställningar. 95 minuter flög iväg och Måns plockade fram det absolut bästa man kan tänka sig, i form av publiksnack, återkopplingar och en extrem närvaro. Måns trivdes, publiken njöt och tjöt av glädje. I går fick publiken vara med på en resa som de sent kommer att glömma. I ena sekunden höll pilbågar, spjut, och andra inventarier på att åka ner från väggarna på grund av skratt och applådåskorna. För att i nästa sekund vara så obehagligt tyst att ingen vågade svälja för att bryta tystnaden. Och det är en väldigt känslosam föreställning, en föreställning som tar tag i en. En föreställning där man ibland reagerar på att publiken sätter skrattet i halsgropen. Men givetvis är det också en föreställning som är fantastiskt rolig. Nu har Måns cirka fyra månader fram till premiären. Nu ska föreställningen finslipas, små detaljer ska justeras, det som är bra, ska bli ännu bättre, och det som håller hög klass, ska bli världsklass,,,,,,,,vilket det delvis var igår.

Det kommer att gå bra det här,,,,,,,,,,

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post528

Rolig Firmafest!

Arkiv 2012Posted by Göran Ebenhart Monday, November 26 2012 09:23:16
I fredags var jag på Bäckafarm i Ängelholm där Tools syd AB hade firmafest! Jag var på plats vid åtta-tiden och det var redan då hög stämning i lokalen. Jag mötte den ena efter den andra som var utsmyckad med diverse huvudbonader, allt från roliga hattar, löshår och renhorn!?? Jodå, nog var det fest alltid! Jag fick också tips på vilka man kunde ta och snacka med under showen. Jag drog igång enligt körschemat halv nio, och med tanke på den höga stämningen (mycket snack och sorl) så inledde jag helt enkelt med att sakta men säkert prata lite spontant med dom, och låta dom prata av sig. På så sätt fick jag ner sorlet och stimmet, och när jag kände att jag hade bra lyssning drog jag igång. Och det blev en riktigt rolig kväll, många roliga dialoger med de anställda! Göran från Halland, Oskar från Värnamo och säljaren Bosse som kom in i dialogen lite när som helst. Jag avslutade med sången om medelålders män, där Jörgen och Mackan spelade huvudrollerna med den äran.

Tools syd Ab ett glatt gäng som säkert har mycket att prata om idag!

Tack till Kiki som ordnat allt galant!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post527

PMJs 20-års Jubileum

Arkiv 2012Posted by Göran Ebenhart Friday, November 23 2012 10:10:15
I år 20- jubilerar PMJ Montage AB i Markaryd, och igår var det fest i de egna lokalerna! Anställda, kunder och leverantörer var på plats, och de fick god mat och dryck och underhållning till långt ut på natten! Jag fungerade som toastmaster, körde stand up och hade satt ihop en pop quiz där svaren var relaterade till PMJ. Jonas Blum stod för den musikaliska underhållningen, och det är alltid en fröjd att se och höra Jonas, han har en musikalisk bredd utöver det vanliga och en röst som överträffar de flesta. Kvällens överraskning bestod av ett fyrverkeri, signerat Tony Falk. Och vilket fyrverkeri sen då! Jag har aldrig skådat något mäktigare. Snyggt!

Som jag sa, så körde jag stand up, och det är ju alltid lite speciellt när hälften var Markarydsbor och som jag vet har hört delar av mitt material kanske lite för många gånger. Alltid svårt att avväga vilket material man ska köra, men jag försökte ta med lite nyskrivet i alla fall. Jag avslutade med en specialskriven låt om PMJ.

Stort tack till Martin och Jessica för en trevlig och generös kväll, samt givetvis den fina presenten!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post526

Möten och förberedelser.

Arkiv 2012Posted by Göran Ebenhart Wednesday, November 21 2012 11:40:11
Denna veckan har hittills kantats av möten, möten, och åter möten, samt förberedelser inför kommande gig. Just nu sitter jag och skriver lite specialmaterial som jag ska köra på ett 20-års jubileum imorgon. Och sen på fredag bär det av till Bäckafarm. Och så några möten till!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post525

Nostalgikick i Blomstermåla!

Arkiv 2012Posted by Göran Ebenhart Thursday, November 15 2012 15:53:09
Igår hade Häradssparbanken i Mönsterås bankträff med sina kollegor i regionen. Platsen var Blomstermåla Folkets Hus! Detta nostalgiska danspalats där i princip alla artister har varit. Allt från Jokkmokks Jokke till Magnus Uggla! Och på väggarna runt om i lokalerna trängdes svartvita foton av artisterna som bevis, från 60-talet och framåt.

Jag var på plats vid 20-tiden, och då hade bankgänget redan varit igång i tre timmar, och det med mingel samt föredragshållare. Jag kom lagom till maten och kunde i lugn och ro sitta och äta samtidigt som jag kollade på gamla foton.

Jag gick på 21:35, förutsättningarna var perfekta! Med bra scen, ljud och ljus och en nykter publik! Suveränt! Det var nästan för bra. För på något sätt så vaggas man in i en falsk säkerhet och tar det väldigt lugnt. Kanske för lugnt? Jag vet inte? Det blev hur som helst många roliga dialoger med publiken, jag svävade ut lite för mycket ibland, med aningen för mycket improvisationer. Och när jag analyserade kvällen i bilen hem (2 tim. 20 min) så kunde jag tycka att jag inte drev på tillräckligt mycket, det blev inte det tempot i föreställningen som det brukar. Men jag vet inte om det var en nackdel? Hur som helst så hade jag roligt och tiden sprang iväg till 55 min.

Stort tack till Stefan på Häradssparbanken i Mönsterås för trevligt bemötande.


Och tack för "färdkosten." den kom väl till pass när det började klippa i ögonen söder om Växjö.

  • Comments(2)//blog.ebenhartcomedy.se/#post524

Volvofesten!

Arkiv 2012Posted by Göran Ebenhart Monday, November 12 2012 09:28:34
Tina Leijonberg var konferencier under hela kvällen på idylliska Eriksberg utanför Karlshamn. Sonja Aldén sjöng ackompanjerad av Marika Willstedt, jag och Martin hade gjort tre specialsånger till de som varit anställda i 45, 35 & 25 år, som vi sjöng. Och vi ackompanjerades av Arja Jantunen. Jag och Martin gjorde även varsitt inhopp där vi körde rolig stand up. Kvällen avslutades med dans, och det hela arrangerades av Kraftkällan. Ja, så kan man väl kortfattat sammanfatta kvällen. Och jag tror att alla de anställda med respektive hade en trevlig kväll på Eriksberg med god mat och bra underhållning.

Vi hade också roligt, både på och bakom scen!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post523
Next »