ebenhartcomedy.se

ebenhartcomedy.se

Aktuellt om stand-up.

Och mina möten med publiken, tankar och reaktioner.

GOD JUL!

Arkiv 2011Posted by Göran Ebenhart Saturday, December 24 2011 00:51:27
Jag önskar Er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Så hoppas jag att vi ses 2012!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post455

Roligt i Växjö!

Arkiv 2011Posted by Göran Ebenhart Saturday, December 24 2011 00:31:44
I fredags var det åter dags för direktsänd radio i Växjö. Vi skulle reflektera över året som gått, men av det blev det inte så mycket, för vi hade direktkontakt med Anders Mårtensson som satt i en studio i Skövde, och agerade kändispanel. Och Anders var verkligen på topp!

Många roliga dialoger blev det, och klockrena imitationer! Hatten av för herr Mårtensson!

Timmen flög iväg, och det blev många goa skratt!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post454

Säsongsavslutning på Farozon!

Arkiv 2011Posted by Göran Ebenhart Monday, December 19 2011 15:18:52
I fredags var det säsongsfinal på Farozon i Hässleholm, och SNACK hade laddat upp med ett gäng rookies, samt undertecknad som avslutade första akten och Måns Nilsson den andra. Runt 100 pers. på plats varav 80 från Hilding Anders. Och det blev en lite för svår uppgift för en del rookies. Det var inte jättestökigt och det var bra lyssning, i alla fall från början, men publiken hade inte det tålamodet som en (nykter) tisdagspublik brukar ha. Jag avslutade första akten och fick bekänna färg redan från början. Dom som snackade fick jag tyst på och sen hade jag bra lyssning rakt igenom. Hade riktigt roligt, och fick mycket positiv feedback efteråt. Kul! Måns avslutade kvällen i högt tempo, och fick till roligt material om Hilding Anders!

På fredag ska jag upp till Radio Kronoberg,,,,,sen är det JULLOV!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post453

Slutsålt på Farozon på fredag!

Arkiv 2011Posted by Göran Ebenhart Tuesday, December 13 2011 09:13:09
Det är julbord på fredag på restaurang Farozon i Hässleholm, många komiker på plats, och även slutsålt! Det är roligt, men vi vet ju alla faran med julbord och stand up! Men det behöver inte vara något problem. Ta JA-Ranch till exempel, senaste showen var det julbord och bra med folk, och en fantastisk stämning. Hoppas på samma stämning på fredag i Hässleholm!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post452

Mysigt på Försäkringskassan!

Arkiv 2011Posted by Göran Ebenhart Sunday, December 11 2011 13:47:26
Jag landade på försäkringskassan lite i sju, och fick i princp gå på tio minuter senare. Även här hade det serverats julmat såklart, och stämningen var betydligt lugnare och allt låg på en helt annan nivå. Personalen bestod av cirka 58 kvinnor och 6 män, och det skulle bli dans efteråt! Det är roligt! Och det hela blev en småmysig och rolig tillställning. Här kan man verkligen snacka om två helt olika gig. Men lika roliga att göra. Även här hade jag väldigt bra lyssning, det blev många roliga dialoger, och mycket här och nu. Jag hade lovat att dela ut julklappar till samtliga, julklappar som personalen köpt till varandra. Och det blev en rolig julklappsutdelning! Mycket improvisation, samt många roliga infall! Kul.

Tack till Marianne och övriga på försäkringskassan i Helsingborg!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post451

Höjdarkväll på Rittal!

Arkiv 2011Posted by Göran Ebenhart Sunday, December 11 2011 13:33:31
Ja, det var många små detaljer som tillsammans gjorde fredagskvällens show på Rittal till en i princip klockren föreställning. Dels så hade Tina sett till att jag skulle köra min stand up i anslutning till maten och inte senarelägga den och köra den i foajén som det var tänkt från början. Dels så hade dom snickrat ihop ett podie, (väldigt snyggt och gediget) men framförallt var det ett riktigt gott gäng som jag mötte! Stämningen var väldigt hög när jag kom in i lokalen, och då var klockan bara 16:45! Jag hade med mig min lilla anläggning som jag riggade upp, och en halvtimme senare var det dags. Då hade de nyanställda levererat ett riktigt roligt julmedley som drog ner applåder! Rittals Vd. Håkan Nordkvist gick därefter upp och snackade lite, samt avslutade med en sång med invecklad koreografi, och ljudnivån samt stämningen i lokalen var extrem. I detta kaos av ljud presenter Håkan mig!

Och så roligt det blev! Jag hade väldigt bra lyssning rakt igenom, och det blev många goa och roliga dialoger med personalen, som bestod av cirka 60 män och 12 kvinnor!Jag avslutade kvällen med specialmaterialet, och även nu om stand upen fungerade rakt igenom så kan man aldrig jämföra det med specialmaterial. Och det tog inte många sekunder för än den första applådexplosionen var ett faktum. Sen var det i princip en orgie i skratt rakt igenom. Det var riktigt roligt! Jag hade klockat materialet till 12:10 hemma. Det tog över 15 minuter på Rittal i fredags!

Som sagt, en höjdarkväll, och givetvis vill jag tacka Tina Johansson och övriga som suttit och skrivit ihop allt material till mig.Även stort tack till Håkan, för trevligt bemötande och fina presenter!

Cirka 18:30 lämnade jag Rittal och Ängelholm, nu bar det av till Helsingborg, där försäkringskassan hade julfest.

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post450

Specialmaterial ikväll!

Arkiv 2011Posted by Göran Ebenhart Friday, December 09 2011 09:44:38
I vecken har jag jobbat med specialmaterial till Rittal, som jag ska jobba för ikväll. Det är alltid en lång process med specialmaterial. Det är mycket research om företagets historia som i regel tar rätt lång tid, men det bygger även på det material som jag får från kunden. Och denna gången har jag fått mycket roligt material att jobba med, så mycket att jag idag måste stryka några minuter från det färdiga materialet. Jag har även fått plocka bort en del historik om företaget för att få med så mycket roliga händelser som möjligt. Men eftersom det bara är personal på plats så gör det ju inget. Det känns alltid tryggt att ha en bra kontakt på det företag man ska jobba på, och Tina som jag har haft kontakt med under tiden har verkligen sett till att ordna allt på bästa möjliga sätt. Kanon! Ser fram emot att köra detta specialmaterial, det blir stand up och specialmaterial i 45 min. och jag kommer att avsluta med specialmaterialet! Direkt efter ska jag köra ner till Helsingborg för att jobba på Försäkringskassans julfest. Och med tanke på att Tina styrt upp allt så bra, så ska det inte bli några problem att hinna dit i tid.

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post449

Julbord på Garvaren!

Arkiv 2011Posted by Göran Ebenhart Sunday, December 04 2011 13:41:59
När jag ska jobba en kväll på ett ställe som ska ha julbord, så sitter jag och förbereder mig mentalt i bilen på väg till jobbet. För jag vet av erfarenhet hur illa det kan vara, med mycket folk och alldeles för mycket sprit, arbetskamrater som ska överträffa varandra, snapsar som ska svepas alldeles för snabbt och för ofta! Så den mentala träningen satte igång direkt när jag stängde bildörren igårkväll och körde upp till Ljungby och Garvaren. Jag var på plats vid sju-tiden och blev välkomnad av Uffe och delar av personalen. Och döm om min förvåning när jag kommer in i lokalen. Där var inga tråkiga långbord, utan snyggt dukat med runda bord när scen, behaglig belysning, snygg möblerat, men framförallt en väldigt städad julbordpublik! Tog till mig av den goda maten som stod serverad, träffade sedan Showkanalen, för att gå igenom kvällen, och la upp riktlinjerna inför julklappsutdelningen som jag skulle hjälpa dom med, efter mitt framträdande.

Den lugna stämningen höll i sig i lokalen när jag gick in på scen cirka 20:40, och nu menar jag inte i negativt syfte. Med andra ord så var det bra lyssning rakt igenom, men dom ville ändå vara med och snacka, så det blev en hel del roliga dialoger med publiken under kvällen. Mycket här och nu rakt igenom alltså och mitt senaste material som jag skrivit satt som en smäck! Roligt. När jag sedan stod och tittade på Velvets show, så komma många fram och tackade för rolig stand up, även om nu någon tyckte att publiken var i tråkigaste laget som inte applåderade tillräckligt mycket. Jag påpekade då, att det är bättre med en lyssnade publik, än en publik som inte vill lyssna. (eller kan)

Jenny "Velvet" Pettersson körde några av sina hits, samt några jullåtar, där hon gjorde en riktigt bra version av Last Christmas. Senare på kvällen sjöng hon tillsammans med Showkanalen och drog av några goa coverlåtar och imponerade med en riktigt bra liveröst!

Tråkigt för arrangören att det var så lite folk, men dom som var där fick både god mat och bra underhållning under hela kvällen!

Jenny "Velvet" Pettersson

Showkanalen

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post448
Next »