ebenhartcomedy.se

ebenhartcomedy.se

Aktuellt om stand-up.

Och mina möten med publiken, tankar och reaktioner.

Vad hände 2009?

Arkiv 2009Posted by Göran Ebenhart Wednesday, December 30 2009 11:23:49

Krisen i Sverige såg till att jag i början av året fick desto mer jobb i hemmet, dvs. göra såna saker som jag inte hunnit med tidigare. Måla, spackla, slipa tapetsera mm. något som jag dratt mig för de senaste 12 åren. Ja, då jag gjorde det senast. Men när jag väl kom igång med det så blev resultatet bra. Sen började företagen att släppa lite på svångremmen, det bokade på helt ok under våren och sommaren.

"Som på teve, fast på riktigt!"

Hade premiär den 29 april. Jag hade funderat under hösten 2008 om att göra någon slags talkshow på Kulturhuset, och när Martin började prata om sin talkshow i Helsingborg så var det ganska enkelt att besluta om att vi skulle göra det tillsammans. Vi började förberedelserna den 13 jan. Vi jobbade kopiöst i tre månader, filmade och skrev manus, skrotade idéer och kom på nya. Det blev en enorm succé, med Thomas Petersson, Lisa Syrén och Nanne Bergstrand som gäster. Biljetterna tog slut på tre dagar! Årets andra talkshow hade vi den 24 nov. än en gång hade vi fullsatt, och Ann Westin, Hasse "Kvinnaböske" Andersson och Anders Mårtensson såg till att vår andra talkshow blev minst lika uppskattad. Vi hade ändrat på en del till det bättre, vi lät helt enkelt våra gäster styra mer, låta dom gå loss på det dom ville, medan vi ställde mer följdfrågor och på så vis blev det väldigt spontant rakt igenom. Vi hade även Nilla Nielsen på plats som gjorde två musikaliska inhopp. Vår nya präst Håkan Persson var även med på ett hörn, när han diskuterade "Änglahund" med Hasse Andersson. Lysande.

Flowtalk i Stockholm.

I början på april kom jag i kontakt med Flowtalk. Det var väl en ren slump eftersom jag hade blivit rekomenderad av någon annan komiker. Jag fick i alla fall ett jobb nere i Lund för Riksförbundet DHB, ett jobb som gick riktigt bra. Och nu åtta månader senare så kan jag bara konstatera att det har varit ett givande år med Flowtalk. Många jobb har dom fixat och alltid med bra slutresultat, dels från deras sida, men även från min. En glädje att jobba med Margareta och Malin.


Julshow på Ekebo.

Förfrågan kom redan i april, om Tre Flugor kunde tänka sig att göra julshow på Ekebo? Efter ett litet möte kom vi överens om att det var inget för Tre Flugor. Jag fick sen frågan om jag kunde sätta ihop ett gäng? Jag hade en del krokar ute, men det funkade inte så jag gick bet. Så efter ytterligare en månad så ringde Peter på Nöjeskällan mig och dagen efter så var allt klart. Och jag hade än en gång turen att jobba med fantastiska trevliga människor. Ida Seve, Ida Sundelius och Thomas Lindberg, är inte bara duktiga utan också goa att ha och göra med. Vi jobbade tillsammans från juni till december, det blev mycket körande med tanke på att dom bor i Kalmar, Bergkvara och Karlshamn. Men vi fick till en julshow, som till slut visade sig vara "den bästa någonsin på Ekebo!" (om man nu ska tro dom som sett alla där) Det var inte helt smärtfritt, med mycket krongel under repetionstiden, och fylla under föreställningarna. Det var väl bara sista föreställningen som blev riktigt bra. ( som jag tycker i alla fall)

En onödigt rolig kväll!

Ett nytt projekt signerat trion Martin, Lars & Göran! En show som vi åkte runt till en del bygdegårdar i trakten. Bygger på stand up och mycket improvisation, där även publiken få vara med och delta. Vi började i Juddhult och slutade i Bråthult! (visst låter det roligt?)
Och showen blev riktigt bra till slut. Och troligtvis kommer vi att fortsätta nästa år med detta projekt. Kanske blir en show på Kulturhuset?

JA Ranch!

Kan inte annat än att berömma detta ställe. Ute i ingemansland vallfärdar människor från Sveriges, om inte alla hörn så nästan. Vi kör inte många kvällar där, men dom vi kör blir alltid fruktansvärt bra, vi hade en riktigt bra "rookiekväll" i december med den stora överraskningen Anna-Lena Brundin. Publiken vet att det enbart kommer rookies, så snacka om överraskning! Det var en kalaskväll! Men frågan är om inte Lennie Norman gjorde årets, eller kaske den bästa kvällen någonsin på ranchen! Jo,,,,så bra var det! Och jag har sagt det innan och jag säger det igen, tack till publiken på ranchen! Ni gör kvällarna!

Tre Flugor

Gjorde en del jobb under året, oftast utan Lars, för han var upptagen, men när vi väl var alla fyra, inkl. Arja Jantunen så rockade vi fett, (så heter det va?) Konceptet är bra, vi är bra, det kan bli ännu bättre! Kanske en nysattsning 2010?

Kvällar som jag helst glömmer!

16 maj. Bjärnum!
Sweedbanks kundträff i Bjärnums Folkets Park. En bokning som jag fick på hösten 2008. Vad jag då inte visste var att min dotter skulle konfirmera sig den dagen? Jag hade förklarat hur viktigt det var att borden skulle stå på dansgolvet, nära scen. Vilket dom skulle göra. När jag kommer dit ser jag att nästan alla bord står utanför dansgolvet!??? Och ljudnivån är öronbedövande. Totalt meningslöst framträdande och tråkigt, och så missande jag tårtan där hemma!

5 sept. i Vinslöv! Showen gick kanon! Det var en riktigt rolig kväll. Men det var efter showen som det hände. Jag skulle upp på en stege och ta ner två spotlights som jag lånat från bandet som skulle spela efter. Stegen stod placerad på två lastpallar, med allt för tunn masonite på. Stegen gick igenom masoniten och lyckades även missa plankan under masoniten så stegen stod på ända och jag ramlade ner. Det gick bra,,,, men det kunde gått väldigt illa.

Årets roligaste gig?

Mmmm??? Jag hade ett 50-års kalas i Vislande i februari månad, som var väldigt roligt!
För Sveriges Åkeriföretag körde jag en heldag, där eftermiddagen inte gick speciellt bra, medan stand upen på kvällen gick lysande! Klubbjobbet i Smygehuk var riktigt roligt, likaså klubbjobbet i Falkenberg, för att inte tala om klubbjobben på The Tivoli! Där är alltid kul! Eller när jag trängde mig in bland personalen på Fabo som hade julfest i Simlångsdalen, det var en rolig kväll, eller när jag var toastmaster för Ekman & Co. i Göteborg! Så kul det var då! Sista julshowskvällen var också riktigt roligt! Och nu glömde jag ju rookikvällen på ranchen som var kanon, där körde jag över 10 minuters roligt snack med publiken! Eller den roliga kvällen på Brändåsen! Så kul! Och,,,,,,,nä, det går inte att ta ut någon speciell kväll faktiskt. Jag har haft roligt dom flesta kvällar, och har publiken haft lika roligt eller förhoppningsvis ännu roligare så är jag nöjd.

Vad händer 2010?

Givetvis blir det i alla fall två omgångar till av "Som på teve," jag och Martin kommer att gå igenom tänkbara gäster till dessa kvällar i nästa månad. "En onödigt rolig kväll" ska det säkert bli fler föreställningar av, Tre Flugor,,,,,? Ja, det återstår att se, men på något sätt tycker jag att det är för bra för att läggas ned. Men? Det är mycket jobb, och vi kan inte bara släppa allt annat för just det projektet. Det kommer till att dyka upp många kända ståuppkomiker på Markaryds Kulturhus kommande år, Ja Ranch kommer att fortsätta med Stand up, och jag tycker det har bokat på bra under jan. och feb. månad. Så jag ser fram emot ett bra och ett roligt 2010

Och nu slutligen lite bilder, urklipp och recensioner.

Tårtan som jag missade på Celinas konfirmationsdag.


Recension efter första talkshowen! Det var på den tiden Norra Skåne fortfarande hade kontor här i Markaryd. Nu regerar Smålänningen som enda lokaltidning. Och dom kom inte när vi hade vår andra talkshow i november.

Och så konstaterade jag att det är långt till Hultsfred. ,,,,,,,,,,,,,,,,,väldigt långt.

Kan ett 10-års jubileum på en Statiol mack vara nåt?

Ja, det var något utöver det vanliga. Med Gert Fylking som toastmaster, dragshow och coverband, och jag körde specialmaterial och stand up. Som vanligt skrev jag i bloggen, och Eva svarade.

Med Göran som standup på Brändåsens 10-årsparty drog vi en riktig vinstlott! Specialskrivet material om företaget gestaltat av bl a Hans Villnius satte ribban för resten av kvällen. Både vi och gästerna förundrades över distinkta imitationer och en massa roliga apisoder som Göran skickligt lotsade oss igenom.

Senare under kvällen drog Göran även en mer allmän standup som inte gick av för hackor - att vardagliga situationer kan vara så roliga när man får dem så underfundigt serverade!

Allt detta sammanfattat med att Göran dessutom är en väldigt sympatisk personlighet gör att vi hoppas att ännu fler får möjlighet att kunna ta del av denna härliga komiker!

Och förresten, vi trodde du var förr -71 inte -61!

Tack för en fantastisk afton! Eva NäslundOch här en recension från Trelleborgs Allehanda, efter mitt framträdande i Smygehuk.

"Men varför har jag aldrig hört talas om Göran Ebenhart förut? Det är fascinerande, och lätt deprimerande, insikt att vi har så många professionella komiker som till synes arbetar i det fördolda. Göran Ebenhart kunde varit Thomas Peterssons lite äldre, småländske kusin. Han är minst lika rapp. Repertoaren doftar landsbygd, och känns välanpassad till publikdemografin. Ebenhart avverkar ämnen som alla kan ta till sig: barnuppfostran, åldersnoja och ,,,,,,bensinmackar (?). Och pikar åskådarna sådär lagom ofta. ,,,,,,,,Oscar Sundell. Trelleborgs Allehanda. (publ. 09-07-20)

Ida Seve, Ida Sundelius och Thomas Lindberg utan tomtekläder,

och här med, samt jag i skägg. (foto: Mats Roslund)

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post272

Ha nu en fortsatt god helg!

Arkiv 2009Posted by Göran Ebenhart Friday, December 25 2009 14:37:58
Och njuuuuuut av ledigheten!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post271

Sista kvällen på Ekebo!

Arkiv 2009Posted by Göran Ebenhart Sunday, December 20 2009 09:43:04

Äntligen blev det riktigt bra! Och det berodde på en väldigt viktig sak, nämligen publiken. Igår hade vi en publik som lyssnade och hängde med i svängarna och gav respons! Det var roligt igår kväll. Vi hade roligt, publiken hade roligt, och då blir det så pass mycket bättre! Tyvärr har det varit lite för mycket "fylle" i publiken, under de övriga kvällarna på Ekebo, där de stimmiga borden har tagit över och stört dom som velat titta på showen. Hade varit intressant och sett vad HD hade skrivit om dom sett showen igår. Personligen så tyckte jag att det var som natt och dag! Vissa kvällar kändes det lite meningslöst att gå in och prata för döva öron, och då kanske vi ska komma ihåg att premiären var nästan värst. Ja, i och för sig så var det inga fyllon som sprang upp på scenen då, men stökigt var det. Men så var det alltså inte igår, och vi fick mycket positiv feedback efteråt, där bl. a. ett gäng som sett de flesta julshowerna på Ekebo, tyckte att denna showen var den bästa någonsin!!!! Det är inte utan att sånt värmer. Tusen tack, det känns skönt att höra sånt efter många månader av förberedelser. Men vi hade ganska tidigt klart för oss hur vi skulle lägga upp showen, och det blev bra,,,,,till slut. Och jag vill passa på att tacka Ida Sundelius, Ida Seve & Thomas Lindberg för en intensiv, och med många hinder men dock en rolig tid tillsammans. Vi kommer att jobba mer tillsammans, det måste vi ju göra, nu när ni har lärt mig att,,,,,nåja, nästan dansa i alla fall.

Tack även till Roffe Pedersen RP. Ljudproduktion, som levererat ljudet.
Även tack till Jocke som stått och "spakat" ljudet varje kväll.
Och givetvis ljusmästaren,,,,,Gurkan!

Roffe (RP Ljudproduktion) hade dratt på lite extra med smällare och konfetti denna finalkväll!

Trötta men glada efter en lyckad show,

där tröttheten sätter in mer och mer. ( i bakgrunden Roffe Pedersen)

Och resulterar i denna "botoxbild."

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post270

Tetra Pak Dairy & Beverage System AB

Arkiv 2009Posted by Göran Ebenhart Saturday, December 19 2009 10:27:04

Ja, försök säga det företagsnamnet efter två-tre snapsar? Det går inte, det fick jag bevisat igårkväll, då personalen själva fick försöka säga det i kör. Jag öppnade med ett litet alkotest helt enkelt. Dom var cirka 150 pers varav 80% män, lokalen var Frans Henriks i Malmö, gigantisk lokal med högt i tak, så jag var lite orolig för ljudbilden. Men Creative Events hade ordnat allt riktigt bra, med bra ljud, ljus och scen! Tyvärr drog det ut på tiden, så jag kom inte igång förän 21:40, kunde ana en viss trötthet hos en del. Och det släppte väl inte heller som jag hade velat riktigt. Det blev lite upp och ner under hela akten, och inget riktigt flyt. Jag avslutade i alla fall med julsagan som gick riktigt bra.

Stort tack till Max på Creative Events för trevligt bemötande.

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post269

Stand up gala på The Tivoli

Arkiv 2009Posted by Göran Ebenhart Thursday, December 17 2009 11:53:50

Vilken kväll det blev! Så många olika stilar, och publiken tog emot oss med öppna sinnen och armar. En publik som ville se och uppleva comedy på nära håll. Och när komiker och publik synkar, ja, då blir det bra. Martin, som kvällen till ära var iklädd smoking med röd fluga, agerade konferencier och lotsade publiken genom hela kvällen med säker hand och verbala snytingar. Jag öppnade kvällen och nu kändes det som vanligt igen, efter tisdagens tvivelaktiga insats, eller var det nu berodde på? Jag hade roligt och publiken hade roligt. Precis som det ska va! Sen följde ett pärlband av komiker, och jag kunde bara sitta och njuta och skratta mig igenom kvällen!

Thomas Oredsson avslutade kvällen på Cirkus Tivoli, som lokalen kallas. Och jo, det fanns publik, fast dom nu inte syns på bilden.

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post268

Nä, det blev inte bra!

Arkiv 2009Posted by Göran Ebenhart Wednesday, December 16 2009 17:20:21

Nä, det blev inte bra igår, det borde blivit det, men det blev inte så? Jag märkte ganska snabbt att jag inte skulle få något gratis. Det var perfekta förhållanden, förutom lite halvtaskig ljudanläggning. Nykter publik, cirka 80 kommunanställda chefer och personal från olika förvaltningar. Jag jobbade i alla fall på och ibland fick det ändå en tendens till att släppa,,,, men det gjorde det aldrig. Jag avslutade med specialskrivet material som funkade helt okej, men inte mer. Mmm,,,,ibland är det svårt.

I morse åkte jag på ett migränanfall, och det komiska i det hela var att jag då var på lasarettet i Ljungby, eftersom jag kört upp min pappa dit. Väl hemkommen därifrån har jag sovit hela dagen, och nu ska jag sätta mig i bilen till Helsingborg, där det blir Stand up gala på The Tivoli. Fit for fight igen!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post267

Back to the battle!

Arkiv 2009Posted by Göran Ebenhart Sunday, December 13 2009 14:45:39

Ekebo igår igen, och en förvånandsvärt bra kväll, med relativt lugn och sansad publik. Relativt alltså,,,,snackar vi Ekebo så var det den klart bästa kvällen publikmässigt. (lugnast alltså!) Även om det snackades så hängde dom med i svängarna. Och lyssnade gjorde dom, det bevisar min lilla dialog med en överförfriskad medelålders dam i publiken som tyckte att vi skulle ha Peter Jide som julvärd i teve!!??? Och då kunde jag inte låta bli att dra att dra min rutin om Peter, och paraleller mellan hennes frisyr och Peters. Kanske inte snällt, men nu blev det så, och roligt för övriga i publiken. Min julsaga som fungerade så bra i torsdags på Ekebacken, och där min nya röst funkade kanon, gick inte lika bra igår. Jag kom in fel på rösten och då är det kört, fick i och för sig applåder för den, men den blev inte klockren. (öva, öva, öva.)

Abba medleyt, där jag "lirar uppblåsbar gura,"

och "sjunger" Does your mother know!

En del av "konditionspasset" som avslutar showen.

Och tar emot publikens jubel!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post266

Bra kväll på Ekebacken!

Arkiv 2009Posted by Göran Ebenhart Friday, December 11 2009 12:47:41
God mat och en lugn och sansad julbordspublik gjorde att det blev en bra kväll på Ekebacken i går. Jag gjorde väl inte någon höjdarinsats igår, den där känslan infann sig inte, och då blir det bara "sådär." Roligt var det dock med min julsaga, där jag hade tagit bort en röst, och lagt till en ny, som funkade riktigt bra! Det var det positiva för min del.
Pierre körde en "femma," stabil, trots att den äldre generationen inte hängde med i alla svängar. Och så Thomas, som tog Markarydspubliken som han brukar, med glädje, stor närvaro och en väldigt stor portion humor!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post265
Next »