ebenhartcomedy.se

ebenhartcomedy.se

Aktuellt om stand-up.

Och mina möten med publiken, tankar och reaktioner.

GOD JUL!

Arkiv 2008Posted by Göran Ebenhart Tuesday, December 23 2008 11:38:18

Vill passa på att önska alla en riktigt God Jul!

Blog Image

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post157

Kungsörstorp Hotell och Konferens

Arkiv 2008Posted by Göran Ebenhart Friday, December 19 2008 13:11:58

Oj va 44 mil kan kännas långt,,,,,,speciellt när ögonen börjar "klippa" redan efter 3 mil! Det var en pärs, men det gick. Fick stanna ett antal gånger på vägen upp, och det enda jag så framför mig var sängen på hotellet! Och när jag väl var framme och gott igenom kvällen med Johan, så hann nog inte huvudet landa på kudden innan jag sov. Det blev en och en halv timme, tyvärr missade jag det fantastiska julbordet, men inte ens julmat kunde ersätta en och en halvtimmes välbehövlig sömn. Och det gjorde verkligen susen, för nu såg jag fram emot årets sista jobb. Och det gick bra, helt okej, men inte så som jag hade velat att det skulle gått. Man vill ju alltid att det ska rulla på, det gjorde det inte, det var mycket upp och ner. Så det var inte utan att jag blev lite konfunderad när jag stod där på scen. Men sen till min stora förvåning får jag många positiva reaktioner efteråt. Och då kanske det bara är jag själv som har den känslan av att det bara gick "bra" och inte jättebra.

Stort tack till Johan med personal för ett fantastikt trevligt bemötande.

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post156

Sista giget för i år.

Arkiv 2008Posted by Göran Ebenhart Thursday, December 18 2008 10:16:34

I eftermiddag åker jag upp till Kungörstorp hotell och konferens, enkel resa på cirka 43 mil, där jag ikväll ska uppträda för cirka 80 konferensbokare. Det kommer att bli en dag i bilen, lär köra hemifrån tidigt i dag för att komma upp i god tid så jag hinner vila ut i någon timma/timmar innan kvällens uppträdande. Pratade med dom i förra veckan och det kändes riktigt bra, dom hade full koll på allting. Härligt att jobba med proffs!

,,,,,och på lördag blir julfest på Sundspärlan, tillsammans med Fam. Martin Svensson. Det blir också roligt.

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post155

Det blir alltid bra på The Tivoli!

Arkiv 2008Posted by Göran Ebenhart Thursday, December 18 2008 09:59:21

Vilken kväll! Vilken publik! Vilka komiker! Ja, det blev en riktigt rolig kväll på The Tivoli igår, 11 komiker + Martin och jag som konferencierer och P-O Nilsson på klaviatur! Och publiken fick verkligen sitt lystmäte när det gäller olika sorters comedy, och det var riktigt roligt att hör hur dom hängde med i dom olika svängarna, och ibland inte! Olika komiker med olika förutsättningar, dels vad det gällde tid på scen, och erfarenhet. Och publiken? Lite över 300 pers. innebär fullsatt. Och en julbordspublik (även om det nu inte serverades julmat) brukar ibland vara en svårbemestrad skara att möta. Men så var inte fallet igårkväll, positiv stämning, glada mäniskor som gått ut för att ha roligt gjorde kvällen till en optimal comedykväll.

"Knöt ihop säcken" gjorde Lasse Nilsen med den äran, denna visuella komiker som verkligen får publiken att höja på ögonbrynen, och vrida sig av skratt. Och trots en lång kväll så ville publiken ha mer, så Lasse får som extranummer göra paradnumret "Hello", faktiskt för första gången "live" med P-O Nilsson på sång och klaviatur. Och det blev som det brukar,,,succé!

En riktig "galakväll" alltså, som slutade som sig bör med applåder och visslingar!

Och "backstage" hade det ordnats med långbord med vita dukar, god mat och dryck. Som vanligt när man kommer till The Tivoli. Alltid lika bra ordnat, genomtrevlig personal med Jocke, Hasse och Johannes i spetsen. Och så Martin Svensson som givetvis har ett finger med i hela arrangemanget.

,,,,,,,av någon anledning så blir det alltid bra på The Tivoli!

Medverkande på galan var: Khalid Geire, Maja Gutter, Maggie Nilsson, Jesper Rönndahl, Henrik Elmér, Lars Taps, Birgitta Lovén, Jason Nicholls, Cecilia Ramstedt, Anders Johansson & Lasse Nilsen!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post154

Luciagalan på Helsingborgs Konserthus

Arkiv 2008Posted by Göran Ebenhart Monday, December 15 2008 00:17:13

Varje år anordans det en välgörenhetsgala där Olle Larsson står som producent, och programledare. Och igår var det då dags för årets stora gala, med en uppjö av artister, som Jan Johansen, Nilla Nielsen, Håkan Brinck, Dennis och Lena från Bloosblasters , Caroline Jönsson , Christina Lindberg, Debbie Nilsson och Nils "Cavaradossi" Olsson. För kompet svarade Thomas Åströms orkester, och High five körade. Och det blev en föreställning på över tre timmar. Konserthuset som var slutsålt fick se och höra allt från Lucia sånger till stand up, där vi (Tre Flugor) stod för det sistnämnda. Vi passade givetvis på att sjunga också, och vi hade planerat fyra sånger men ändrade oss i pausen och la in lite stand up i ett inhopp i stället, och som det gick hem!!! Riktigt roligt! Trots att det blir mycket väntetid under en sån här föreställning så är roligt att vara med. Många av de som var med i går var även med i somras i Nöjesgrytan, så det var roligt att träffa dom igen, och så är det ju alltid roligt att träffa Martin och Lars, och dra på sig smokingen. Och så fick publiken en riktigt bra föreställningen också.

Ps. Jan Johansen tog en väldigt fin bild på Tre Flugor och Christina Lindberg. Hoppas lägga ut den snart.

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post153

Varmt mysigt och roligt!

Arkiv 2008Posted by Göran Ebenhart Saturday, December 13 2008 09:42:09

På gemytliga Flädie mat och vingård, hade Helsingborgsföretaget Emotron förlagt sin julfest. Och så här önskar man väl att alla julbord skulle vara, fantastik god mat, trevlig personal och framförallt en städad publik. Det märks tydligt när personalen på ett företag trivs med varandra, hög stämning, glada tillrop, utan en massa fylla. Och fast jag nu inte var utannonserad så tog det inte lång tid innan alla hängde med i svängarna. Jag körde cirka 50 minuter och fick till och med torka några svettdroppar i pannan efter min avslutning med julsagan. ( många levande ljus är alltid mysigt,,,,,,men varmt blir det.)


Om 20 minuter kommer Lars Magnusson och hämtar upp mig, Tre Flugor ska vara på konserthuset i Helsingborg. Stor Välgörenhetsgala, slutsålt sedan länge,,,,,,det blir roligt!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post152

Roligt i Hästveda!

Arkiv 2008Posted by Göran Ebenhart Sunday, December 07 2008 09:55:27

Julbord och idrottsförening? Kan det verkligen fungera? Jodå! Det blev en riktigt rolig kväll igår. Och trots att Hästvedas supporterklubb varit på plats sen 17:00 så var det en perfekt stämning i lokalen när jag gick upp på scenen vid 20 tiden. Fick reda på när jag blev presenterad att jag var kvällens "överraskning"? Ja, ni vet vad jag tycker om det. Det är alltid ett dilemma, det tog någon minut och få kontroll över alla, men när jag väl fått det och dom förstod vad det handlade om, så rullade det på rakt igenom. Fanns en go kille i publiken så gjorde tappra försök att häckla,,,,eller vad det nu var? För det blev mest en massa osammanhängade ord som kom ut lite då och då. Så det blev "straffspark" för min del. Kul. Det blev en timmes comedy, och så avslutade jag med julsagan.

Tack till Ingrid och resten av supporterklubben i Hästveda!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post151

Julbordens dilemma!

Arkiv 2008Posted by Göran Ebenhart Saturday, December 06 2008 17:43:01

Nja,,,,,det blev inget bra på Maskinarbeten AB i Alvesta i gårkväll. 120 pers varav 3 tjejer! Julbord, med allt vad det innebär, och jag var på plats tidigt, 16:30 var allt riggat och klart, och julbordet serverades 17:00. Jag gjorde tre inhopp under maten, med bland annat några snapsvisor, men framförallt , med julsagan som funkade bra, för då var det fokus och bra lyssning. Men sen blev det som det blir ibland på julfesterna på företagen, det blir lite för mycket av det goda. Och när jag ska köra igång så är det rätt stimmigt i den långsmala lokalen. Och det känns rätt meningslöst, det blir ofokuserat både från mig och publiken, folk avbryter och ska kommentera och man får hela tiden börja om. Jag hoppar i materialet och det blir inget flyt, och för dom som lyssnar och vill höra blir det tyvärr inte så bra som det borde bli. Även om det kommer fram folk efter och tackar och tycker det var en bra och rolig kväll. Så känns det ändå rätt bittert när jag sätter mig i bilen hem.

Om en halvtimme åker jag till ännu ett julbord? Till en idrottsförening???????????

  • Comments(1)//blog.ebenhartcomedy.se/#post150
Next »