ebenhartcomedy.se

ebenhartcomedy.se

Aktuellt om stand-up.

Och mina möten med publiken, tankar och reaktioner.

The Tivoli!

Arkiv 2007Posted by G. Ebenhart Thursday, October 30 2008 08:20:01

Igår var det höstpremiär på The Tivoli i Helsingborg, och jag hade fått den stora äran att vara konferencier denna kväll. Thomas Petersson var kvällens gästkomiker så det var välfyllt vid alla borden och även vid baren. Det var en lugn och sansad publik, lite mer som en teaterpublik istället för en krogpublik. Jag hade planerat att börja lite lugnt, men jag kanske tog det lite för lugnt. Tvekade mellan två material vid ett tillfälle och fick en liten miniblackout. Nåja,,,,,det blev några roliga dialoger med publiken i alla fall, på några får jag inte till det, men det blir roligt ändå. Éfter publiksnacket ökar jag tempot och får lite fart på det hela. Så allt som allt så blir det en helt ok. första akt. Thomas som gjort otaliga framträdande på The Tivoli är en kär gäst. Och som vanligt gör han 45 stabila minutrar. Efter showen sitter vi och snackar lite med Jocke (från The Tivoli) och Martin Svensson (som jag hoppade in för denna kväll)
Jag har sagt det innan, men jag säger det igen. Alltid lika roligt att komma till The Tivoli.Trevliga människor och go atmosfär. Härligt!

När jag lämnade Helsingborg visade termometern +4. Några mil från Markaryd -2,5.
Nu börjas det,,,,,,,,,,,,,

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post136

GOD JUL!

Arkiv 2007Posted by G. Ebenhart Thursday, December 20 2007 12:19:49

Jag vill passa på att önska alla som jag träffat under året en riktigt GOD JUL! Hoppas vi ses igen.

Visst är det konstigt att vi under hela året, utom i december månad pratar om att spara på elen?

Blog Image

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post69

Tekniska förvaltningar!

Arkiv 2007Posted by G. Ebenhart Thursday, December 20 2007 10:22:34

Tekniska förvaltningen i Laholm hade tagit sig ut till Hishults Gästgivaregård, 200 pers. som startat upp tidigt. Jag skulle gå på vid 18:00 tiden. Innan jag åkte hemifrån preparerade jag mig med alvedon, förkylningen i kroppen kändes av men inte märkbart. På Hishults gästis är där en insprängd scen i väggen, och framför scenen igår stod ett stort julbord!? Publiken satt, från scenen sett till höger, och inne i ett annat rum!?mmmm. Det for många tankar genom huvudet? Hur skulle vi fixa detta för bästa resultat? Men, allt löste sig galant. Julbordet plockades bort, jag fick en trådlös mick som gick till det interna högtalarsystemet. (kanon ljud!) jag kunde stå på golvet framför borden, och alla i rummet jämte kom in i lokalen. Klockrent! Vi hade bestämt att jag skulle köra en halvtimme, men tiden går som bekant fort när man har roligt och när jag tittade på klockan så hade det gått 40 min! Jag avslutade ändå med julsagan, det var ett trevligt och lugnt (ingen överförfriskad här inte! Skönt!) som jag träffade! Tyvärr fick jag rusa iväg direkt efter jag gått av. Känns aldrig bra att sticka iväg så där snabbt efter, men jag var ju tvungen. kl. 18:50 och jag skulle vara i Växjö 20:15!
Tack till Sara och alla andra på Tekniska Förvaltningen i Laholm!

20:10 parkerade jag bilen utanför Mat och Dryck restaurangen i Växjö. Här var det betydligt stimmigare i lokalen när jag kom, det var en långsmal lokal, uppskattningsvis lite över 200 pers. Men timingen var det inget fel på, varmrätten var på gång att dukas ut, och efterätten/gottebordet var nästa anhalt. Jag ville att alla skulle ta innan jag satte igång, och 21:05 var alla på plats. Det blvev ett helt annorlunda gig än det förra, här fanns dom som var lite mer pratigare, men det blev roliga dialoger med publiken, och många här och nu upplevelser, speciellt med mannen med mobiltelefonen! Riktigt roligt!
Tiden sprang iväg fortare än vanligt och när julsagan var slut stod klockan på 21:55!
Tack till alla på plats, och till mannen med mobiltelefonen vill jag bara säga en sak: Läs instruktionsboken!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post68

Förkylt!

Arkiv 2007Posted by G. Ebenhart Wednesday, December 19 2007 14:28:58

Skit! Då har man alltså åkt på en rejäl förkylning! Det tog inte många dagar efter julshowen var klar? Söndag kväll började det så smått, måndag, tisdag och så idag,,,,,usch!!! Inget vidare. Grejen är att jag har två jobb ikväll? Det är dom två sista, sen blir det juluppehåll! Men det är så typiskt, men det är inte första gången jag råkar ut för det här, är man uppe i varv finns det inget som biter på en, men när man väl slappnar av,,,bara det minsta, så får man en rejäl smäll! Men, men, eftersom jag aldrig tar några värktabletter i vanliga fall, så räcker det nog med en halv Alvedon så blir jag pigg resten av året! Ikväll ska jag först ut till Hishults Gästis och prata med 200 pers. från Tekniska kontoret i Laholm, sen blir det till att sätta sig i bilen direkt för att köra upp till Växjö, för att där träffa Växjös Tekniska kontor! Undrar om alla Tekniska kontor i hela Sverige har sin julfest ikväll?

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post67

Sista helgen på Sundspärlan.

Arkiv 2007Posted by G. Ebenhart Sunday, December 16 2007 23:10:01

Är nu avklarad. Vill du läsa om julshowen klickar du på bilden.

Blog Image

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post66

Avslutning på ranchen!

Arkiv 2007Posted by G. Ebenhart Thursday, December 13 2007 21:56:36
Det blev en gemytlig avslutning på JA Ranch igårkväll, fullsatt, mysigt och framförallt en lugn och städad julbordspublik! Sånt tycker vi om! Stackars Elin Nordén, Mats Andersson och Martin Krantz kom med andan i halsen 20:50!?? Dom hade "råkat" köra upp till Ljungby och vända innan dom hittade rätt! Som jag har sagt tidigare, Gunghult ligger i ingemansland! Nåja, vi drog inte igång förän 21:15 då jag gick upp på scenen och pratade lite allmänt med publiken. Som vanligt körde jag inget material i början utan försökte hitta roliga situationer och försöka få ut så mycket som möjligt av alla. Jag fick till en del roliga kommentarer i stunden och efter 12-14 minuter var det dags att presentera Mats. Som inte kört alls länge och som gjorde 5 säkra minuter i gårkväll. Efter Mats gick jag upp igen, och körde lite material, därefter påade jag Elin Nordén som avslutade första akten stabilt. Prick 45 minuter! Proffs! Efter paus går jag upp igen och nu kör jag material och det satt som en smäck! Jag avslutade med Julsagan som gick som den brukade, väldigt bra! Avslutade kvällen gjorde Martin Krantz, och publiken var med honom direkt från början, Martin har många roliga, och speciella skämt, rapp i tanken och finurliga funderingar. Så det blev en fin avslutning för 2007 års stand up på ranchen. I februari kommer vi tillbaka. Tack till Linda och Daniel för god mat och fina blommor.

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post65

100% Nostalgi!

Arkiv 2007Posted by G. Ebenhart Monday, December 10 2007 00:11:42

Två utsålda hus på Markaryds Kulturhus och besökarna verkade vara lyriska! Det blev mycket nostalgi i dag när åtta band bjöd på 180 minuters pop,rock, punk, sväng, swing, heavy metal, ja, kort sagt all kategori av musik. Och för musikerna så blev det en glad återförening och i nära 12 timmar var vi tillsammans på Kulturhuset. Det pratades gamla minnen och den ene överträffade den andra. Vi var andra band efter paus, och det kändes rätt skönt, för då hann man komma in i det hela. Ju närme vi kom uppträdandet ju mer nervös blev Janne Fredriksson, våran trummis! Minuterna innan går vi igenom våra låtar, allt ska "nog" sitta nu? "Finest car in town" börjar vi med och där gör vi en ny version helt plötsligt? Efter första versen kör Mille ett solo! Nu blev det ju bra i alla fall, för sen börjar jag på andra versen efter solot i stället och ingen märkte något. "Waiting for you" går också riktigt bra, och på Kal P Dals "Blåa Skor" hänger publiken med fantastiskt bra i allsången, och när jag hoppar ner bland publiken så hittar jag Milles dotter som sjunger, Jannes döttrar, och min ena dotter som skriker "blåa skor" i micken! Alla satt givetvis längst fram och "hejade"? (eller skämdes?) Och nu var det min tur att glömma? Efter sticket så avslutar jag låten, där egentligen Mille skulle köra två rundor solo, och sen två rundor refräng??? (hjärnsläpp!) Vi avslutar med Dictators låten "Stay with me"
Som gick riktigt bra!
Och i andra föreställningen så redade vi till det som inte gick bra i första, "Finest car in town" spelade vi nu rätt, och vi fick även med hela "Blåa skor"!
En ríktigt rolig dag/kväll, och jag tror att många som var där också gillade det hela.
Konferencier var Hasse Altbark som höll ihop det hela på ett glimmrande sätt!


Nedan: Born 61 årgång 1978

Blog Image

Nedan: Born 61 årgång 2007

Blog Image

  • Comments(3)//blog.ebenhartcomedy.se/#post64

Born 61!

Arkiv 2007Posted by G. Ebenhart Sunday, December 09 2007 23:10:16

Lördag 8/12 2007

Klockan är 09:00 när Janne Fredriksson ringer på dörren, jag och någorlunda pigga barn sitter och äter frukost. Janne var trummis i Born 61, och om en halvtimme ska bandet träffas igen, efter 28 år! Jag skriver ner lite texter i en hast, vi sätter oss i bilen och åker upp till Lasse på backen där vi ska repa! Mycket prat och glada tillrop, Janne flyttade ju till Stockholm för 20-25 år sedan och även om jag och Janne hållt kontakten så hade han inte träffat Mille och Ole på länge. Mille och Ole var hemma hos mig i veckan och då bestämde vi låtvalet. Två egna och två cover. Coverlåtarna var "Blåa skor" med Kal p Dal och "Stay with me" med Dictators. Den sista låten skulle vi försöka köra i sin helhet denna gången, när det begav sig så var det några moll ackord som varken Mille eller Ole kunde, så dom skippade vi helt enkelt! Hur gick då repet? Jo, förvånandsvärt bra! Efter en och en halv timme så var vi klara! Eller rättare sagt hade inte mer tid, och Oles fingrar började svida? Men vi kände oss väldigt nöjda i alla fall, och roligt var det.

(Nedan: Born 61 årgång 1978)

Blog Image

  • Comments(1)//blog.ebenhartcomedy.se/#post63
Next »