ebenhartcomedy.se

ebenhartcomedy.se

Aktuellt om stand-up.

Och mina möten med publiken, tankar och reaktioner.

God Jul & Gott Nytt År!

Arkiv 2013Posted by Göran Ebenhart Monday, December 23 2013 10:23:00
Jag vill passa på att tacka alla kunder, publik samt alla som jag jobbat tillsammans med under det gångna året. Det alltid lika roligt att träffa Er. Ha nu en lugn och trivsam jul, så hoppas jag vi ses 2014! Sköt om Er!


Varma hälsningar: Göran

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post607

Rolig avslutning i Gnosjö!

Arkiv 2013Posted by Göran Ebenhart Friday, December 20 2013 09:33:00
Det blev en riktigt rolig kväll på GARO AB i Gnosjö igår! En kväll där allt klickade! Och jag hade mina aningar att det skulle kunna bli riktigt roligt eftersom jag träffat delar av detta gäng för tre och ett halvt år sedan på The Tivoli i Helsingborg, och som jag minns som en fantastisk kväll. Och gårdagskvällen gick i samma anda. Allt var perfekt ordnat, bra scen, ljud och ljus, och ett bra upplägg för kvällen. Det var sagt att jag skulle "gå på" 19:30, jag gick upp på scen 19:20. Vi hade planerat 30 minuter, det blev 40! 40 minuter som innehöll roliga dialoger med publiken, som "nittonåringen" "Gent" och "PRO-Stefan," för att nämna några! Hela kvällen kantades av mycket här och nu, och jag hade en fantastik rolig kväll.
Och Anders och Mattias visade goda kunskaper i dans i avslutnings-sången om medelålders män, som givetvis satt som en smäck!

Tack alla på GARO AB för att ni gjorde mitt sista jobb för detta året till en höjdare!
Tack Marie för trevligt bemötande och bra upplägg för kvällen.
Och givetvis ett stort tack till "PRO-Stefan" för den fina blomsterkvasten!
  • Comments(3)//blog.ebenhartcomedy.se/#post606

Christmas Comedy

Arkiv 2013Posted by Göran Ebenhart Thursday, December 19 2013 09:56:06
Vi konstaterade efter showen igår kväll att vi ståuppkomiker är rätt kräsna, eller rättare sagt har höga krav på oss själva. Dvs. får vi inte stående ovationer, rungande applåder eller enorma skratt under en föreställning, så rannsakar vi oss själva och analyserar in i minsta detalj vad det var som gick snett, eller vad kunde man gjort annorlunda? För vi vet ju hur det kan vara, och hur det bör vara. Nu var det absolut ingen kris igår på något sätt, men vi alla till mans tyckte nog att det gick väldigt upp och ner under kvällen. Men som helhet tror jag nog att publiken fick en bra kväll.

Kvällens komiker var: Biggan Lowén, Eric Löwenthal, Pierre Mathisson, David Jönsson och Erik Andergren.

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post605

Johanson Design

Arkiv 2013Posted by Göran Ebenhart Sunday, December 15 2013 19:25:31
I fredags middag hade jag det stora nöjet att en än gång framföra historiken om Johanson Design. Det var samma som jag framförde i höstas då de öppnade sitt nya showroom i Stockholm. Nu ville Dan och Paul att jag skulle berätta denna historik då hela företaget åt julmiddag på Gräddhyllan. Det blev en trevlig julmiddag tillsammans med trevliga människor.

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post604

Finja Betong!

Arkiv 2013Posted by Göran Ebenhart Tuesday, December 10 2013 08:24:27
Nä, jag tycker inte att jag fick till det igår när jag var på Restaurang Farozon där Finja Betong hade "Julfest." Så mycket fest var det ju inte, och det är jag ju bara positivt för min del. Och jag gick på redan lite över 19, så allt var upplagt för en bra kväll! Men det släppte aldrig, det gick på halvfart hela tiden tycker jag. Visst var det skratt och applåder, men det gick upp och ner hela tiden. Svårt att greppa var det var som inte fungerade helt enkelt. Eller var det bara för att det inte var någon traditionell julfest, utan bara lite julmat nästan direkt efter jobbet? Dvs. feststämningen infann sig aldrig, och det var ingen som kunde rucka på det? Nä,,,,,,,så kan det väl inte ha varit? Jag har ju kört klockan 09:00 på morgonen med lysande resultat. Nä, det var nog helt enkelt mitt eget fel.  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post603

Tankar om Julgalan i Kalmar.

Arkiv 2013Posted by Göran Ebenhart Monday, December 09 2013 11:15:30
Nu har det blivit dags att analysera förra veckans Julgala. När jag tänker tillbaka på Julgalan i Kalmar så genomsyrar den professionalism rakt igenom! Åsa och Jessica skötte all logistik. De såg även till att vi mådde bra, och servade oss från morgon till kväll. Dessutom tog de hand om alla gästerna på kvällen, och såg till att allt flöt på med servering och dylikt. Åsa och Jessica tog helt enkelt hand om det mesta! Suveränt jobbat tjejer!
Glada miner under repet. Albin, Anna, Niklas, Sofia, Mikael & Svenne.

När det levereras en show så handlar det ju inte bara om artisterna på scen, utan det är ju viktigt att helhetsupplevelsen för publiken blir så bra som möjligt. Scenteknik i Kalmar stod för scen, ljud och ljus. Och Henrik och Mikael såg till att publiken både fick en imponerande synupplevelse och en mäktig ljudupplevelse. Och sen ska vi som står på scen också höra, och det kan vara lite si och så ibland. Men med Johan bakom spakarna så fanns det aldrig några tvivel.
Anne-Lie. (och så Johan som styrde upp ljudet på scen)

Det serverades en tre-rätters meny, och det är ju också något som ska fungera smärtfritt. Det får inte bli för långa väntetider mm. Under premiären hade vi cirka 400 pers. Och personalen såg då till att servera varmrätten till samtliga på 8 minuter! Imponerande! Även när vi hade cirka 1000 pers i lokalen gick det förvånansvärt snabbt.
Suveränt jobbat!
Dags att servera varmrätten!

Att Anne-Lie alltid levererar är ju något som de flesta känner till. Hon har en förmåga att alltid ge 120% på scen. Det blir så tydligt på något sätt när hon kliver in på scenen och man riktigt känner hur förväntningarna sprider sig i salongen. Briljant!

Anna Törnquist från Calaisa körade och spelade fiol med bandet. Men hon gjorde även egna framträdanden. Bland annat gjorde hon en helt fantastisk version av Fairytale of New York. Mäktigt!
Anna Törnquist in action!

När jag tänker på Henrik och Magnus Rongedal så tänker jag, stil, klass & elegans! För på något sätt så får man hela paketet. Och när de stiger upp på scen så tar det inte många sekunder innan golvet fylls av sjungande, dansande och glada människor! För på scen står ju glädjespridarna själva! Fräckt!


Att bandet var något utöver det vanliga förstod jag så klart när jag hörde dem. Men jag förstod nog vidden av det mer när både Anne-Lie och Bröderna hyllade dem var och varannan sekund. Nu hade ju inte bandet något namn, så jag hittade på lite olika bandnamn varje kväll, och sista kvällen fick de heta: The Magic Christmas Joy Band And The Incredible Funky Sisters under ledning av Niklas Brevestedt!


The Magic Christmas Joy Band And The Incredible Funky Sisters! Hasse på trummor, Martin på saxofon, Albin på trumpet, Anna på fiol och kör, Sofia på kör, Svenne på klaviatur, Mikael på gitarr och Niklas Brevestedt bas och producent!

Hasse överraskade mig när jag skulle fota honom!


Albin in action!

Hur gick föreställningarna då? Jo, jag tycker att samtliga var riktigt bra, och publiken fick en julgala som innehöll det mesta, från O Helga natt till Highway to hell! För egen del tycker jag att det gick helt okej vid de flesta inhoppen. Att få fokus från 350-1000 julbordsbesökare är inte det enklaste, men jag blev positivt överraskad flera gånger. Så det var riktigt roligt. Extra skönt att få positiv feedback från publiken efteråt. Sånt värmer alltid. Och sen tyckte jag ju att det var extra roligt att få inleda vårt avslutande rock medley, med Rock n roll all nite! Häftigt!

Delar av publiken

En sak som är väldigt viktig när man jobbar ihop på scen är att det funkar vid sidan om också. Och så roligt vi hade tillsammans! Ett fantastiskt gäng att jobba och umgås med.
Och då har det ju lätt för att bli bra!


  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post602

Sista Showen i Kalmar

Arkiv 2013Posted by Göran Ebenhart Sunday, December 08 2013 00:51:00
Vi avslutade med flaggan i topp! Även om jag var lite "off" i något inhopp, så blev det en riktigt bra kväll igen tack vare att alla andra levererade fullt ut! Det var många som kom fram efteråt och tackade för en kanon kväll, och det är ju alltid roligt att höra.

Om sex och halv timme ringer klockan!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post601

Ännu en riktigt bra kväll!

Arkiv 2013Posted by Göran Ebenhart Saturday, December 07 2013 15:37:33
Nära tusen pers i tennishallen igår, och vilket tryck det blev! Jag förstod att det skulle bli lite svårare att nå ut denna kväll, men tycker ändå att jag fick bra kontakt i de två första inhoppen, då publiken fortfarande var kontaktbara. Och det var bara till att anpassa sig och styra upp de övriga inhoppen, så det blev mer dialoger med publiken och mindre material. Och hela tennishallen gungade när Anne-Lie och Rongedal körde sina set. Vilket makalöst tryck det blev. Och när jag går upp och ska börja på det avslutande rockmedleyt så ser jag bara ett hav av människor framför scen. Glada, förväntansfulla, skrikande, klappande, dansande människor som bara exploderar när bandet drar igång med Rock n roll all nite! Det var en riktigt häftig känsla! Och jag får agera "rockstjärna" ännu en gång, och det med grymt band i ryggen. Fräckt!

Ikväll kör vi sista föreställningen, och vi ska se till att den ska bli minst lika bra som igår!
  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post600
Next »