ebenhartcomedy.se

ebenhartcomedy.se

Aktuellt om stand-up.

Och mina möten med publiken, tankar och reaktioner.

25-års jubileum

december-14Posted by Göran Ebenhart Monday, December 22 2014 09:24:28
I fredags gjorde jag mitt sista jobb för i år, och det blev en rolig och bra avslutning på 2014. 1989 bildades Nibe Industrier AB, då ett antal anställda förvärvar Backer Elektro-Värme AB och Nibe-verken AB. Och i fredags var det alltså 25-år jubileum, och jag hade skrivit ihop ett specialmaterial om de inblandade. Det är alltid lika roligt att jobba med specialmaterialet, och nästan alltid lika ovisst, då jag inte vet på förhand vad som blir roligt eller hysteriskt roligt. Det handlar om att koppla ihop rätt röst med rätt person, och givetvis med ett roligt manus. Och när alla tre "ingredienser" faller samman, ja då blir det hysteriskt roligt. Och det blev det bitvis i fredags. Inte efter varje replik, men väldigt ofta. Kul!

Stort tack till Benny Torstensson som matade mig med bra uppslag om sina kollegor!


  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post658

Julgalan!

december-14Posted by Göran Ebenhart Saturday, December 13 2014 12:16:49
Efter en helkväll med julgalan så är det bara till att konstatera att det är en enorm produktion som ska ros iland, och det är mycket som ska klaffa. Min uppgift var framförallt att ta hand om förshowen, och kvällen löpte på helt okej utan några större incidenter. Vi roddade om i körschemat en timme före showen, så efter min inledningsprata så blev jag lotsad till en angränsande lokal där ytterligare 500 gäster satt och åt för att senare förenas med de (uppskattningsvis) 1500 i arenan. Jag hälsade även dessa 500 välkomna, körde lite stand up och efter det gick vi tillbaka till logen för att lägga upp riktlinjerna till nästa inhopp. Ja, det var mycket som fick tas på uppstuds under kvällen, något som jag tycker vi löste bra efterhand.
Sen såg Pernilla Wahlgren, Linda Pritchard, Amanda Fondell, Dr. Alban, Darin, David Lindgren, Patrik Isaksson, Oscar Zia och Robert Pettersson till att fullborda Julgalan i Kristianstad 2014


Tack till Sofia & Elisabeth som lotsade runt mig!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post657

Julgalan i Kristianstad

december-14Posted by Göran Ebenhart Monday, December 01 2014 11:31:33
Nu blir det till att jobba med Julgalan i Kristianstad, som jag ska "konfa" den 12:e.
Hoppas vi ses!  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post656

Inhopp på Jubileum

december-14Posted by Göran Ebenhart Monday, December 01 2014 11:22:32
I lördags firade Ball Hall Open 10-års jubileum. Inomhusturnering i fotboll. Där jag dels skulle agera prisutdelare, samt även köra lite stand up i pausen innan dam och herrfinalerna spelades.
I dessa sammanhang är det svårt att köra stand up. Ljudet studsar, och publiken tappar fokus hela tiden. Så det blev inget bra. Hur som helst så var arrangörerna väldigt tacksamma och nöjda över att jag ville komma, och det är ju alltid roligt att folk uppskattar det man gör.

Extra stort tack till Frank för fin present!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post655

Södra Hallands Kraft!

december-14Posted by Göran Ebenhart Monday, December 01 2014 11:14:06
I fredags var jag på Vallåsens Värdshus där Södra Hallands Kraft tillbringade hela dagen och kvällen för personalutbildning! Och det var ett glatt gäng som jag träffade på kvällen. Cirka 45 pers. varav nio kvinnor! Agneta hade lagt upp ett klockrent upplägg för kvällen, där jag gick på direkt efter förrätten. Det blev mycket här och nu, då många gärna ville prata och vara med! Och det är alltid roligt när publiken är engagerad! Och det var inte utan att det blev en speciell kväll!
Roligt! Jag avslutade kvällen med sången som handlar om medelålders män. Och jag har nog aldrig varit med om en sån inlevelse i rollerna som Mats och Håkan hade! Väldigt roligt!
  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post654