ebenhartcomedy.se

ebenhartcomedy.se

Aktuellt om stand-up.

Och mina möten med publiken, tankar och reaktioner.

Strandagalan 2014

oktober-14Posted by Göran Ebenhart Monday, October 27 2014 09:44:34
25 oktober. 11:30 satte jag mig i bilen till Blomstermåla där årets näringslivsgala skulle gå av stapeln för andra året i rad. Jag hade fått den stora äran att än en gång hålla i denna gala. Och jag tror nog att vi överträffade förra årets succé! Gentlemen (Mikael Grahn, Stefan Nykvist & Fredrik Willstrand) satte nivån med tre fantastiska inhopp. Med imponerande sång och framträdande fångade de publiken direkt! Térèse Löf tog sedan över där Gentlemen avslutade och fick upp de danssugna på golvet, även hon med en härlig glöd och riktigt bra sång, och även hon uppbackad av Hansa Bergs eminenta band!

Själv hade jag ett gediget körschema att dra igenom. Och om allt ska fungera är det många trådar som måste funka parallellt. Nu gick det inte helt smärtfritt kvällen igenom, jag var tvungen att rodda om rejält när jag fick reda på att delar av UF-eleverna skulle med en buss som gick 21:50. Då var klockan 21:20, och jag var på gång att presentera Gentlemen för deras andra inhopp, och därefter var det planerat för den andra prisutdelningen, där UF-eleverna låg sist. Så jag tog beslutet att skjuta på Gentlemens inhopp och köra UF-elevernas prisutdelning. Och allt går ju att lösa, och det gjorde ju även detta. Tur var att jag fick reda på det som jag gjorde, minuten senare hade det varit försent, för då hade Gentlemen stått på scenen fram till 21:45.

Annars hölls tids-schemat bra under kvällen, ibland var vi lite före och ibland lite efter. Men när jag presenterade Tèrèse Löf var det exakt på utsatt tid 23:30.

Själv gjorde jag en rejäl blunder när jag skulle prata med prissponsorn för Årets företagare. Det var Alvinssons som sponsrat, och Niclas Alvinsson kommer upp på scen. Och stället för att fråga honom om företaget, så undrade jag hur de hade gått till väga för att få fram Årets företagare?
Niclas som givetvis blev väldigt förvånad, svarade ändå vänligt och trovärdigt! Själv fattade jag ingenting förrän jag presenterade Alexandra från företagarna! Dvs. de som tagit fram Årets företagare!??? Förstår inte vad jag tänkte på där? Nåja, hur som helst så gjorde jag något roligt av situationen, och det var faktiskt många som kom fram efteråt, och tyckte att det var riktigt roligt, och någon trodde att jag gjorde det med flit! (nä, det gjorde jag inte.)

Jag hade planerat att knyta ihop säcken med en låt, där texten handlade om kvällens gala. Nu gjorde jag den efter Gentlemens sista inhopp. Och det var inget bra val. Då nästan alla gäster hade varit uppe på golvet och gett järnet till Gentlemens final. Det var stökigt och många hade även gått ut för att kyla av sig. Och det är alltid lätt att vara efterklok, men som Mikael i Gentlemen sa, den låten skulle jag kört innan Gentlemens sista inhopp.

Hur som helst så var det än en gång fantastiskt roligt att komma till Blomstermåla Folkets Hus och träffa en härlig positiv publik. Även stort tack till Tèrèse, Mikael, Stefan, Fredrik samt Hansa och hans Band för trevligt bemötande och bekantskap!

Tack till Andreas som även i år stod för mat och servering! Klockrent som vanligt!
Även tack till ljudteknikern Henke Svensson som såg till att allt lät som det skulle!

Och givetvis ett stort tack till Eva, Kiirsti, Eva & Stefan som har dragit ett stort lass när det gäller arrangörsbiten. Jodå, ni gjorde det igen!!Scenen håller på riggas!

Tèrèse Löf

Gentlemen: Mikael Grahn, Fredrik Willstrand & Stefan Nykvist  • Comments(2)//blog.ebenhartcomedy.se/#post650

Galen kväll i Ljungsarp!

oktober-14Posted by Göran Ebenhart Monday, October 27 2014 08:28:47
24 oktober. I fredags var det dags att åka upp till Ljungsarp tillsammans med Martin, där vi skulle köra "Stående Ovationer." Och vilken kväll det blev! Vi har gjort många bra föreställningar med Stående Ovationer, men denna slår alla kvällar. Vi var riktigt bra, och publiken (fullsatt) var fantastiska! Showen var planerad i två gånger 45 minuter. När Martin tittade på klockan så hade det gått 40 minuter, och då tyckte vi att vi precis hade börjat! Det blev två gånger 60 minuter!
Vi luftade vår nya "djursång" som blev riktigt bra, vi körde även "en tonårsförälders klagan" som även den satt som smäck. Jag allt som vi levererade under kvällen togs emot med öppen famn och en enorm glädje. Vi fick väldigt mycket positiv respons efteråt. Som, "det var det bästa vi någonsin har haft här," "jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv," "hur orkar ni köra på i ett sånt tempo?" Med dessa superlativ i ryggen var det inte svårt att sätta sig i bilden och köra de 17 milen hem, trots att klockan hade passerat midnatt.


Minuterna innan "showime."  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post649

Chefsutbildning Hovs Hallar

oktober-14Posted by Göran Ebenhart Monday, October 27 2014 08:12:45
23 oktober. I torsdags åkte jag till Hovs Hallar där cirka 40 chefer från Markaryds Kommun hade utbildning i dagarna två. Jag hade jobbat med ett specialmaterial om Markaryd och cheferna, tyvärr hade jag inte fått så mycket info, men hade ändå fått fram en berättelse som innefattade en hel del chefer i storyn. Det drog ut lite på kvällen så jag gick inte på förrän 21:30. Inledde med lite allmänt snack om kommunen och fortsatte med lite stand up och avslutade med specialmaterialet. Tycker att det gick helt ok. med tanke på det material jag fick. Dock är det ju så att vissa chefer har en tendens att "passa" på varandra och har lite svårt att släppa fasaden. Och det är ju faktiskt väldigt komiskt.  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post648

Mycket skrivande!

oktober-14Posted by Göran Ebenhart Thursday, October 23 2014 12:52:27
Det har varit mycket skrivande i en och halv vecka nu. Ikväll ska jag iväg och köra specialskrivet material för 40 chefer! Imorgon åker jag och Martin Svensson upp till Ljungsarp, där vi ska köra showen "Stående Ovationer," som är utsåld, vilket innebär 140 pers. Fantastiskt roligt, och det kommer att bli världspremiär för en ny sång, som vi gjorde klart i måndags. På lördag är det näringslivsgala i Mönsterås, där jag än en gång fått förtroendet att leda galan. Även här har jag planerat mycket, nu återstår det att se hur mycket jag kan få med under kvällen. Efter en och en halv veckas intensivt skrivande, väntar nu tre intensiva dagar,kvällar och nätter. Nu ska allt ut, så nu gäller det bara att hålla isär grejerna!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post647

Kann Galan 2014

oktober-14Posted by Göran Ebenhart Saturday, October 04 2014 14:47:05
Då var årets Kann Gala över för i år! Och det blev en kämpig kväll för att styra upp allt. Redan när förrätten serverades var tidsschemat spräckt med över timmen! Nä, det var inte bra, och det tog alldeles för lång tid innan gästerna fick förrätten. Ett av problemen var att alla 300 skulle hämta dryck samtidigt!? Mitt etableringsnack inledningsvis fick jag korta ner avsevärt, och det är lite synd med tanke på att det handlar om att bygga upp kvällen successivt, och inledningspratan är en rätt viktigt del i det. Och jag hade heller ingen möjlighet att "ta in" publiken innan prisutdelningarna, snacka och skoja lite, för att sen glida över på prisutdelningarna. Och det är också synd, för nu blev det lite för stressat och uppstyltat. Men förhoppningsvis är det bara jag som känner av detta, det var i alla fall det jag fick höra efteråt. För det var många positiva kommentarer, och det tackar jag för. Men jag har svårt för att vara nöjd, när det nu blev som det blev. Men hur som helst så lyckades jag till slut "äta" upp 47 minuter av den överskridna timmen! När jag kom hem 02:35 upptäckte jag att jag inte hade ätit på fjorton och en halv timme!? Däremot druckit några liter vatten! Men så är det rullar på hela tiden.

Kvällens överraskning!
Kvällens överraskning stod Babsan för. Babsan gjorde två riktigt bra inhopp under kvällen, även om jag nu fick skjuta på dessa båda framträdanden, så var det inga större problem, då Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson är väldigt smidig att jobba med. Det är härligt med proffs!

Kvällens band!
Både Candide (Magnus "Kola" Carlsson & Bengt Nordin) Samt Popwoofer (Johan Persson, Kjell Klaesson, Michael Martinsson & Johan Råsbrant) Avslutade kvällen med riktigt bra drag! Två riktigt bra band från Ljungby!

Stort tack till Birgitta Kristoffersson Ljungby Business Arena (arrangörer av galan)

  • Comments(2)//blog.ebenhartcomedy.se/#post646

The Tivoli premiären!

oktober-14Posted by Göran Ebenhart Saturday, October 04 2014 11:56:09
I onsdags drog höstsäsongen i gång på The Tivoli. Jag hade skrivit lite nytt kvällen till ära, men av någon konstig anledning så tappade jag bort, (glömde) det roligaste skämtet i den rutinen. Ja, ja,,,,jag får ändå jobba med materialet, och testa på nytt. Annars inledde jag bra men slarvade bort lite för mycket, och kan väl bara vara "sådär" nöjd med resultatet. Men kvällen som helhet blev bra. Kvällens "line up" Lena Frisk, Anders "Ankan" Johansson, Jonas Karlsson, Carl Stanley, och givetvis kvällens konferencier Martin Svensson såg till att det blev en varierad rolig kväll. Det kommer att köras stand up på The Tivoli varannan onsdag fram till den 26 november. Missa inte detta!!! Av någon anledning var det inte fullt på The Tivoli i onsdags, och det är lite synd, nu när både Martin och The Tivoli lägger ner mycket jobb för att roa Helsingborgspubliken med omnejd. Nästa show blir den 15 oktober! Missa inte det!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post645

The Tivoli ikväll!

oktober-14Posted by Göran Ebenhart Wednesday, October 01 2014 14:26:44
Höstsäsongen drar igång i kväll på The Tivoli, och jag ska passa på att testa nyskrivet material som jag precis gjort klart. Det är bara till att slänga sig ut i ovissheten. Ska bli intressant och se hur det tas emot! Showtime kl. 20:00! Missa inte premiären ikväll där du kan se undertecknad tillsammans med Lena Frisk, Anders Ankan Johansson, Jonas Karlsson och Carl Stanley!

  • Comments(0)//blog.ebenhartcomedy.se/#post644